Δελτίο Τύπου - Ελληνική Τράπεζα

Η Ελληνική Τράπεζα δίπλα στα Μωρά Θαύματα

Μέσα στα πλαίσια της Παγκύπριας Εβδομάδας Εθελοντισμού, το Προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας (Μονάδα Διαχείρισης & Παρακολούθησης Μη Εξυπηρετούμενου Χαρτοφυλακίου, Υπηρεσία Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Μονάδα Ασφάλειας Πληροφοριών & Διαχείρισης Απάτης) προσφέρει 10 ειδικές αγκαλιές (Ζaky Hands)  αξίας 1,155 ευρώ για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) στο Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ, στη Λευκωσία.

Οι ειδικές αυτές αγκαλιές , zaky hands,  χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με μελέτες που αφορούν στην ανάπτυξη των πρόωρων, τα zaky hands προστατεύουν τα νεογνά από το υπερβολικό στρες, βελτιώνουν την ικανότητα αυτό-οργάνωσης, προλαμβάνουν παραμορφώσεις, μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης περιστατικών άπνοιας και βραδυκαρδίας.

Κατά την παράδοση των zaky hands, η κ. Έλενα Μεγαλέμου-Τριανταφυλλίδη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα, ο οποίος στηρίζει τα πρόωρα μωρά και την ΜΕΝΝ του Μακάριου Νοσοκομείου, ευχαρίστησε το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας για την ευγενή προσφορά τους, αναφέροντας ότι η σπουδαία αυτή πρωτοβουλία από σήμερα αγκαλιάζει με ζεστασιά τα δικά μας Μωρά Θαύματα.