Συνάντηση του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» με την Υπουργό Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν θέματα που αφορούν στην κτηριακή αναβάθμιση και τη στελέχωση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου(ΜΕΝΝ). Συζητήθηκαν παράλληλα, θέματα που αφορούν στη στήριξη των γονέων με νεογνά εντός της ΜΕΝΝ, όπως για παράδειγμα, το θέμα της χρονικής διάρκειας της άδειας μητρότητας των μητέρων που έχουν γεννήσει πρόωρα.

Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις για θέματα που αφορούν την προωρότητα και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπισή της και την προώθηση του φυσιολογικού τοκετού.

Από της πλευράς της, η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της πολιτείας προς τον Σύνδεσμο για την προσφορά του και για το έργο που επιτελεί, σημειώνοντας ότι θεωρεί τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα» συμπαραστάτη και συνεργάτη στις προσπάθειες που καταβάλλονται για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας.

Σε ότι αφορά στο θέμα της κτηριακής αναβάθμισης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου, η Δρ. Κανάρη εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαδικασίες μέσω του ΟΚΥπΥ, θα κινηθούν με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου το εξαιρετικά σημαντικό αυτό έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.  

Ως προς το θέμα της πρόληψης της προωρότητας, η Δρ. Κανάρη σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει ως στόχο την ανάπτυξη στρατηγικής για την προώθηση του φυσιολογικού τοκετού και την πρόληψη της προωρότητας. Με βάση τα δεδομένα της Μονάδας Παρακολούθησης Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε η κα υπουργός, το ποσοστό των καισαρικών τομών στην Κύπρο το 2021 ανήλθε στο 58,9% του συνόλου των γεννήσεων, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. δεν ξεπερνά το 30%. Οφείλουμε, συμπλήρωσε, να υιοθετήσουμε τις ενδεδειγμένες πρακτικές, βάσει κατευθυντήριων οδηγιών και κλινικών πρωτοκόλλων, για την προώθηση και υποστήριξη του φυσιολογικού τοκετού και τη μείωση των καισαρικών τομών

Ανέφερε τέλος ότι το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει την στενή και άκρως εποικοδομητική συνεργασία με τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα» προσβλέποντας στην επίλυση όλων των θεμάτων που τον απασχολούν.

 

Ευχαριστούμε την Έντιμη Υπουργό Υγείας για την συνάντηση και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που αφορούν τα πρόωρα νεογνά και τη ΜΕΝΝ.

#Support #MoraThavmata #Miraclebabies NICU NAM3- ΜΕΝΝ ΝΑΜ3

-