Δελτίο Τύπου

ΕΚΚΛΗΣΗ προς τον Υπουργό Υγείας: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΩΡΑ

 

6 Οκτωβρίου, 2022 

 

Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» συμπονά τους γονείς για το χαμό του μωρού τους και κάνει για ακόμα μια φορά έκκληση προς το Κράτος να δώσει προτεραιότητα στην επέκταση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) και να δοθεί τέλος στην υπερπληρότητα της.

Τον Μάρτιο του 2021, ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα ενημερώθηκε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση  από τον Υπ. Υγείας και από τον ΟΚΥπΥ ότι στα  μεγάλα έργα υποδομής  που αφορούν το Μακάριο Νοσοκομείο περιλαμβάνεται η ΜΕΝΝ και μάλιστα ανάμεσα στα πρώτα στη λίστα προτεραιοτήτων. Επίσης, ο Σύνδεσμος έκανε δωρεά στον ΟΚΥπΥ τελικά αρχιτεκτονικά σχέδια για την επέκταση και την εκ βάθρων ανακαίνιση της ΜΕΝΝ για να τα μελετήσουν και να ξεκινήσει το έργο άμεσα.  Δυστυχώς, το έργο ακόμα να ξεκινήσει με αποτέλεσμα η ΜΕΝΝ να είναι σε άθλια κατάσταση λόγω υπερπληρότητας και κτιριακών υποδομών.

Παρακαλούμε τον έντιμο Υπουργό Υγείας και τη Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ, οι οποίοι είναι ένθερμοι υποστηρικτές του έργου του Συνδέσμου μας και κατανοούν την αναγκαιότητα για επέκταση και ανακαίνιση της Μονάδας, να δώσουν προτεραιότητα στο έργο αυτό για το καλό αυτών των μωρών που δίνουν μάχη με τη ζωή τους, ως επίσης και των γιατρών που επιτελούν σπουδαίο έργο κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο  Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα, με την ίδρυση του το 2015, έθεσε σαν άμεση προτεραιότητα την κτιριακή αναβάθμιση της ΜΕΝΝ. Οραματίστηκε μια Μονάδα Ευρωπαϊκού επιπέδου με βάση Διεθνών Προτύπων που καμιά μόλυνση ή πανδημία να μην στερεί την επαφή των μητέρων με τα μωρά τους. Μια Μονάδα στολίδι για την Κύπρο όπου τα «Μωρά Θαύματα» να έχουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον αγώνα ζωής.

Θέτουμε σαν άμεση ανάγκη το ξεκίνημα του έργου με την ευχή όλων να μην θρηνήσουμε άλλες ψυχούλες!