Η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου ευχαριστεί την εταιρία Μιτσίδη που είναι δίπλα στα Μωρά Θαύματα

Καλημέρα σε όλους!

Mε το αλεύρι Μιτσίδη ζυμώνουμε με αγάπη!

Ζυμώνουμε  με πολλή αγάπη για τα Μωρά Θαύματα που με την πρώτη τους ανάσα δίνουν τη δική τους μάχη για τη ζωή.

Ζυμώνουμε με αγάπη για τις οικογένειες τους που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες και περνούν μέρες ακόμα και μήνες αγωνίας μέσα στα δωμάτια της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου περιμένοντας την μέρα που θα πάρουν το μωρό τους στο σπίτι.

 Όλοι εμείς που πιστεύουμε στα μικρά θαύματα της ζωής οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους για να τα βοηθήσουμε  ώστε να έχουν αυτά που χρειάζονται σε αυτό το δύσκολο ξεκίνημα. Όπως γνωρίζετε ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα ιδρύθηκε το 2015 και έκτοτε δραστηριοποιείται με στόχο και σκοπό τη στήριξη της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας του Μακάριου Νοσοκομείου.

Το έργο αυτό του Συνδέσμου δεν θα μπορούσε να αποδώσει καρπούς αν δεν είχε δίπλα του οικογένειες και Εταιρείες όπως την οικογένεια και Εταιρεία Μιτσίδη.  Η Εταιρεία Μιτσίδη  για τρίτη συνεχόμενη χρόνια συνδράμει έμπρακτα το έργο του Συνδέσμου. Η στήριξη τους είναι ανεκτίμητη και τους ευχαριστούμε θερμά. Όπως και τις 2 προηγούμενες φορές έτσι και φέτος η Πασχαλινή Εκστρατεία αποσκοπεί στην αναβάθμιση των μηχανημάτων της Μονάδας. Την αγορά και δωρεά εξιδικευμένου μηχανήματος που χρειάζεται η Μονάδα και το οποίο θεωρεί σημαντικό.

Όπως είπε και η κα Μιτσίδου, φέτος με τα έσοδα της εκστρατείας θα αγοραστεί ένα καινοτόμο φωτοθεραπευτικό σύστημα φωτός για τη θεραπεία του νεογνικού ίκτερου αξίας 8000 ευρώ. Η φωτοθεραπεία χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για τη θεραπεία του ίκτερου στα νεογνά. Ο ίκτερος εμφανίζεται σε όλα σχεδόν τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα. Η ουσία που είναι υπεύθυνη για τον ίκτερο είναι η χολερυρθίνη η οποία όταν αρχίσει να αυξάνεται μπορεί να προκαλέσει σοβαρές νευρικές βλάβες στο βρέφος. Το φως της φωτοθεραπείας του συγκεκριμένου μηχανήματος  προσφέρει τα μέγιστα επίπεδα ακτινοβολίας στο πιο αποτελεσματικό εύρος μήκους κύματος για τη μείωση της χολερυρθίνης δηλαδή του ίκτερου και βοηθά να απομακρύνεται γρήγορα από τον οργανισμό του νεογνού.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλο τον κόσμο  που αγκαλιάζει με αγάπη την εκστρατεία της εταιρίας Μιτσίδη, και στηρίζει το έργο του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα. Είμαι σίγουρη ότι και φέτος η εκστρατεία θα έχει την ίδια μεγάλη επιτυχία. Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που μέσω σας, ακούγετε η φωνή των πρόωρων, η φωνή του Συνδέσμου μας και συμβάλλετε σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία αυτής της εκστρατείας. Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα και να θυμάστε ότι με το αλεύρι Μιτσίδη ζυμώνουμε με αγάπη και βοηθούμε να κάνουμε τον κόσμο των πρόωρων όπως πρέπει να είναι.

Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδου

Δημοσιογραφική Διάσκεψη 28/03/19

Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα - Εταιρία Μιτσίδη

Πασχαλινή Εκστρατεία 2019