Εκστρατεία αγάπης από την MOTHERCARE Κύπρου

2.000 αρκουδάκια της MOTHERCARE βοηθούν στην εκπλήρωση του στόχου του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα»

20.000 ευρώ, ποσό που προήλθε από την πώληση 2000 χαριτωμένων αρκούδων της MOTHERCARE, παρέδωσε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ Άκης Συμεωνίδης στην Πρόεδρο του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα, κα Στέλλα Κυριακίδου. Το ποσό αποτελεί συμβολή της εταιρίας στην επίτευξη του στόχου του Συνδέσμου για την ανέγερση νέας, σύγχρονης Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Προώρων στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία. Η ενέργεια αυτή, όπως και η διοργάνωση της ημερίδας «Παιδί και Ασφάλεια στο αυτοκίνητο», εντάσσονται στην εταιρική εκστρατεία «MOTHERCARE ΚΥΠΡΟΥ - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΑ», για τη συμπλήρωση 30 χρόνων επιτυχούς παρουσίας της εταιρίας στην κυπριακή αγορά.

Παραδίδοντας την επιταγή των 20 χιλιάδων ευρώ ο κ. Συμεωνίδης ανέφερε ότι η εκστρατεία αποτελεί έκφραση της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της MOTHERCARE Κύπρου και της βαθειάς επιθυμίας της να συμβάλει στην δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τη στήριξη κάθε καινούριας ζωής στον τόπο μας.  Αποστολή της MOTHERCARE, τόνισε ο κ. Συμεωνίδης, είναι να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εγκύου, να στηρίζει στην προετοιμασία για τον τοκετό, στην φροντίδα του νεογέννητου και στο μεγάλωμα του παιδιού με ασφάλεια. Η  MOTHERCARE διαθέτει 1300 καταστήματα σε συνολικά 61 χώρες, και είναι συνώνυμη με την άριστη ποιότητα στον ρουχισμό, τα αξεσουάρ, την επίπλωση, τα παιγνίδια και τον εξοπλισμό ασφαλείας για εγκύους, νεογέννητα και παιδιά μέχρι τα 10. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MOTHERCARE Κύπρου έδωσε την υπόσχεση ότι η εταιρία θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που έχει σαν στόχο την βελτίωση των συνθηκών για εγκύους και παιδιά.

Μιλώντας εκ μέρους του Συνδέσμου, η κα Κυριακίδου  ευχαρίστησε την MOTHERCARE Κύπρου για την σημαντική πρωτοβουλία και τόνισε πως και η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας νεογνών και προώρων στο Μακάρειο Νοσοκομείο ιδρύθηκε πριν από 30 περίπου χρόνια. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε– συνέχισε η κα Κυριακίδου –έχουν αυξηθεί πολύ οι ανάγκες  και πάρα τις προσπάθειες των εξαίρετων γιατρών και νοσηλευτών της Μονάδας, οι συνθήκες νοσηλείας χρειάζονται άμεσα βελτίωση, ώστε κάθε νεογνό να έχει τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες.  Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα, είπε η κα Κυριακίδου, δημιουργήθηκε μέσα από την αγάπη και τον ενθουσιασμό γονιών, γιαγιάδων, παππούδων και φίλων που είχαν την εμπειρία της νοσηλείας δικών τους βρεφών στη Μονάδα.

Η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Nεογνών και Προώρων του Μακάρειου Νοσοκομείου είναι Κέντρο αναφοράς για όλη την Κύπρο, (δημόσιο και ιδιωτικό ιατρικό τομέα, αγγλικές βάσεις και κατεχόμενα). Με την κατακόρυφη αύξηση των αναγκών τα τελευταία χρόνια, η συνήθης πληρότητα της μονάδας αγγίζει το 150%. Η προωρότητα είναι η πρώτη αιτία θανάτου των βρεφών. Οι πιθανότητες επιβίωσης των προώρων εξαρτώνται από το βαθμό προωρότητας και τη σωστή ιατρική περίθαλψη. Η προωρότητα μπορεί να επιφέρει σοβαρές και μόνιμες βλάβες, όπως εγκεφαλική παράλυση, σπαστικότητα, νοητική υστέρηση, κώφωση ή τύφλωση. Τα συχνότερα όμως προβλήματα, όπως η αναπνευστική δυσχέρεια, οι γαστρεντερικές διαταραχές, η αναιμία, και οι μολύνσεις ξεπερνούνται με τη σωστή περίθαλψη και την ηλικιακή ωρίμανση του βρέφους.

 

MOTHERCARE

 

MOTHERCARE